1 melding (geen file) Wijkertunnel afgesloten na ongeluk Nieuwe verbindingsboog Kethelplein in gebruik Velsertunnel (A22) dicht na ongeluk 1 melding (geen file) Verkeershinder Afsluitdijk A7 Wederom afgesloten spitsstrook op A10 Zuid

Ongeval op de binnenring van de A10

Een ongeval tussen een motorrijder, een personenauto en een vrachtwagen zorgde woensdag aan het begin van de middag voor vertraging op de binnenring van de A10.

Ter hoogte van Geuzenveld moesten twee rijstroken worden afgesloten. De A10 is naast een belangrijke, ook een drukke verkeersader en zorgt dan al gauw voor filevorming rond de hoofdstad. Tussen het knooppunt De Nieuwe Meer en Geuzenveld stond om 12:38 uur 3 kilometer verkeer stil. De vertragingstijd bedroeg circa 10 minuten.

Om niet in de file te hoeven aansluiten konden weggebruikers, die richting Zaandam wilden, vanaf het knooppunt De Nieuwe Meer de A10-Zuid op rijden en omrijden via de Zeeburgertunnel.

Rijkswaterstaat hoopte de rijstroken rond 13:30 uur te kunnen vrijgeven. Echter eerder dan verwacht kon dit al rond 13:00 uur gebeuren.
Laatst gewijzigd: 23 augustus 2012, 06:49
PO

Spitsverwachting

vr 29 augustus (Ochtend)
(vrijwel) geen spits

Zoals altijd stelt ook deze vrijdagochtendspits weinig voor. Er wordt nauwelijks verkeersdrukte verwacht. De eerste echte files zullen pas tussen 08:00 uur en 08:30 uur ontstaan.

Bij (vrijwel) geen spits wordt tot 75 km verwacht. Enkele files op de zwaarste knelpunten.

vr 29 augustus (Avond)
lichte spits

De avondspits op deze vrijdag is langgerekt en begint al vroeg. Voor Midden-Nederland eindigt de schoolvakantie, dat betekent dat terugkerend vakantieverkeer zich mengt met forenzenverkeer. Het aantal files kan dus behoorlijk oplopen.

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.