16 meldingen, waarvan 8 files (29 km) Velsertunnel dicht door stroomstoring Automobiliste rijdt van talud A7 Nieuw asfalt voor A10 Zuid 16 meldingen, waarvan 8 files (29 km) Frontale aanrijding op N354 Voetganger overleden na aanrijding op A76

Geen treinen tussen Nijverdal en Wierden vanwege vliegtuigbom

Bij werkzaamheden aan het spoor in Nijverdal is woensdagmorgen een explosief ontdekt. Het ging vermoedelijk om een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog.

Tussen Nijverdal en Wierden moesten reizigers rekening houden met meer dan een uur vertraging. Door het onschadelijk maken van de bom reden er tussen Nijverdal en Wierden geen treinen.

Ook de N35 bij Nijverdal was naar verluidt afgesloten vanwege de werkzaamheden van de EOD. Woningen en een bouwmarkt in de omgeving zijn uit voorzorg ontruimd. Even over 16:00 uur was de situatie gestabiliseerd met zand, containers en hekken en kon het treinverkeer weer worden hervat. Het ruimen zal later plaats vinden.

Vorige week werd de EOD ook al ingeschakeld toen bij de werkzaamheden in Nijverdal iets werd ontdekt dat op een granaat leek. Dat bleek een ongevaarlijke oefengranaat te zijn.

Foto: (c) @sabinefann via twitter
Laatst gewijzigd: 23 augustus 2012, 06:58
PO

Spitsverwachting

vr 22 augustus (Avond)
reguliere spits

Terugkerend vakantieverkeer zorgt voor meer drukte op de wegen. Voor de regio Zuid is de laatste vakantiedag aangebroken. Zo nu en dan kan er een bui vallen waardoor de files langer kunnen worden dan gebruikelijk. De meeste drukte wordt al rond 16:40 uur verwacht.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.

ma 25 augustus (Ochtend)
(vrijwel) geen spits

Langzaam wordt het weer wat drukker op de weg. In de regio Zuid beginnen de scholen vandaag ook weer. Voor vandaag verwachten we echter nog niet heel veel drukte op de snelwegen.

Bij (vrijwel) geen spits wordt tot 75 km verwacht. Enkele files op de zwaarste knelpunten.