7 meldingen, waarvan 3 files (13 km) LIVEBLOG:Winterweer tijdens donderdagochtendspits Tot 11.30 uur hinder A15 door ongeval Vertraging in OV door storingen en ongelukken 7 meldingen, waarvan 3 files (13 km) Auto te water op N249 bij 't Zand Coentunnel dicht door ongeval

Extra rijstrook A28 blijft voorlopig nog dicht

Hoewel de A28 bij Utrecht richting Amersfoort inmiddels drie rijstroken telt, zal het tot zeker het einde van het jaar duren voordat de extra strook ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. Dat meldt RTV Utrecht.

De vergunningen voor de verbreding van de snelweg zijn pas eind dit jaar op orde, zegt Rijkswaterstaat. Het nieuwe asfalt wordt pas in gebruik genomen na een besluit van de minister over de aanpassing van de snelweg. Dat wordt eind dit jaar verwacht.

Rijkswaterstaat moet nu nieuw onderzoek doen om te voorkomen dat er achteraf nog bezwaar wordt gemaakt tegen de wegverbreding. Ook verderop tussen Leusden en Hoevelaken wordt de weg verbreed. Daar zijn de werkzaamheden nog bezig.
Laatst gewijzigd: 21 augustus 2012, 15:26
AvS

Spitsverwachting

do 29 januari (Avond)
zware spits

Vanwege de winterse weersomstandigheden kan de avondspits zwaarder uitpakken. De neerslag die vandaag valt zal vermoedelijk in de vorm van (natte) sneeuw zijn. Vooral landinwaarts is de kans op neerslag groot.

Bij een zware spits wordt tot 350 km verwacht. Naast knelpuntfiles ook veel andere files.

vr 30 januari (Ochtend)
lichte spits

Neerslag kan ervoor zorgen dat de files die ontstaan langer worden. De neerslag zal vermoedelijk geen winters karakter hebben. De totale filelengte kan zomaar boven de 80 kilometer eindigen. Daarmee is het een stuk drukker dan normaal op vrijdagochtend.

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.