45 meldingen, waarvan 32 files (122 km) Botsing met 15 voertuigen, file op A20 en A12 Veel ongevallen, zeer drukke spits Veel hinder A2 na ongeval bij Vinkeveen 45 meldingen, waarvan 32 files (122 km) Berging vrachtwagen veroorzaakt lange file op A6 Weginspecteur betrokken bij aanrijding op A1

Trajectcontrole op A2 van start

Sinds maandag 23 juli is de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht een feit. Het systeem controleert 24 uur per dag de snelheid van passerende automobilisten. De maximumsnelheid is 100 kilometer per uur.

In eerste instantie wordt de trajectcontrole alleen uitgevoerd in zuidelijke richting, tussen het knooppunt Holendrecht en Maarssen. Dat gaat over een afstand van 15,4 kilometer. In de andere rijrichting wordt de weggebruiker in de loop van dit jaar gecontroleerd. De trajectcontrole wordt met borden aangegeven.

Afgelopen week was er een hoop te doen over de maximumsnelheid op de A2, die in beide richtingen gezamenlijk maar liefst 10 rijstroken telt. Afgelopen vrijdag besloot minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu dat er, nadat er luchtkwaliteitsschermen zijn geplaatst bij Breukelen, tussen 19:00 uur en 06:00 uur over een stuk van de snelweg 130 kilometer per uur gereden mag worden.

Dat heeft voor de trajectcontrole voorlopig geen gevolgen. Pas als de schermen zijn geplaatst, wordt ook het systeem aangepast.

Foto: (c) BNR
Laatst gewijzigd: 30 juli 2012, 07:35
PM

Spitsverwachting

do 18 december (Ochtend)
zware spits

Ook vandaag is het nog herfstachtig met regelmatig wat regen. Het verkeer zou daar hinder van kunnen ondervinden. Van gladheid zal geen sprake zijn, de middagtemperatuur ligt vrij hoog voor de tijd van het jaar.

Bij een zware spits wordt tot 350 km verwacht. Naast knelpuntfiles ook veel andere files.

do 18 december (Avond)
zware spits

We verwachten een vrij normaal spitsbeeld met de meeste drukte rond 17:40 uur. Mogelijk heeft het verkeer wat hinder van de weersomstandigheden. Bij regen kunnen files snel in lengte toenemen.

Bij een zware spits wordt tot 350 km verwacht. Naast knelpuntfiles ook veel andere files.