geen meldingen Informatievoorziening verstoord A28 hele middag geplaagd door ongevallen Download de vernieuwde VIDapp geen meldingen VID vernieuwt functionaliteit website Download de vernieuwde VIDapp

Trajectcontrole op A2 van start

Sinds maandag 23 juli is de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht een feit. Het systeem controleert 24 uur per dag de snelheid van passerende automobilisten. De maximumsnelheid is 100 kilometer per uur.

In eerste instantie wordt de trajectcontrole alleen uitgevoerd in zuidelijke richting, tussen het knooppunt Holendrecht en Maarssen. Dat gaat over een afstand van 15,4 kilometer. In de andere rijrichting wordt de weggebruiker in de loop van dit jaar gecontroleerd. De trajectcontrole wordt met borden aangegeven.

Afgelopen week was er een hoop te doen over de maximumsnelheid op de A2, die in beide richtingen gezamenlijk maar liefst 10 rijstroken telt. Afgelopen vrijdag besloot minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu dat er, nadat er luchtkwaliteitsschermen zijn geplaatst bij Breukelen, tussen 19:00 uur en 06:00 uur over een stuk van de snelweg 130 kilometer per uur gereden mag worden.

Dat heeft voor de trajectcontrole voorlopig geen gevolgen. Pas als de schermen zijn geplaatst, wordt ook het systeem aangepast.

Foto: (c) BNR
Laatst gewijzigd: 30 juli 2012, 07:35
PM

Spitsverwachting

ma 15 september (Ochtend)
reguliere spits

We verwachten niet al teveel drukte. Het weer is ook prima. Het hoogtepunt van deze ochtendspits ligt rond 08:30 uur.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.

ma 15 september (Avond)
lichte spits

Op het hoogtepunt van de spits staat er nog geen 100 kilometer file. Files op de gebruikelijke knelpunten.

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.