55 meldingen, waarvan 30 files (145 km) Vertraging in OV door storingen en ongelukken LIVEBLOG:Winterweer tijdens donderdagochtendspits Tot 11.30 uur hinder A15 door ongeval 55 meldingen, waarvan 30 files (145 km) Auto te water op N249 bij 't Zand Coentunnel dicht door ongeval

Trajectcontrole op A2 van start

Sinds maandag 23 juli is de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht een feit. Het systeem controleert 24 uur per dag de snelheid van passerende automobilisten. De maximumsnelheid is 100 kilometer per uur.

In eerste instantie wordt de trajectcontrole alleen uitgevoerd in zuidelijke richting, tussen het knooppunt Holendrecht en Maarssen. Dat gaat over een afstand van 15,4 kilometer. In de andere rijrichting wordt de weggebruiker in de loop van dit jaar gecontroleerd. De trajectcontrole wordt met borden aangegeven.

Afgelopen week was er een hoop te doen over de maximumsnelheid op de A2, die in beide richtingen gezamenlijk maar liefst 10 rijstroken telt. Afgelopen vrijdag besloot minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu dat er, nadat er luchtkwaliteitsschermen zijn geplaatst bij Breukelen, tussen 19:00 uur en 06:00 uur over een stuk van de snelweg 130 kilometer per uur gereden mag worden.

Dat heeft voor de trajectcontrole voorlopig geen gevolgen. Pas als de schermen zijn geplaatst, wordt ook het systeem aangepast.

Foto: (c) BNR
Laatst gewijzigd: 30 juli 2012, 07:35
PM

Spitsverwachting

do 29 januari (Ochtend)
zware spits

Weggebruikers moeten rekening houden met plaatselijke gladheid in de vroege ochtend. Het winterse weer is weer helemaal terug. De kans op sneeuwval is aanwezig, daardoor kan de spits veel drukker verlopen dan gebruikelijk.

Bij een zware spits wordt tot 350 km verwacht. Naast knelpuntfiles ook veel andere files.

do 29 januari (Avond)
reguliere spits

Vanwege de winterse weersomstandigheden kan de avondspits zwaarder uitpakken. De neerslag die vandaag valt zal vermoedelijk in de vorm van (natte) sneeuw zijn. Vooral landinwaarts is de kans op neerslag groot.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.