97 meldingen, waarvan 58 files (238 km) Vrachtwagens omgewaaid, A6 en N50 dicht A50 naar het Zuiden op 2 plaatsen dicht Uitleg over waarschuwingen bij windstoten 97 meldingen, waarvan 58 files (238 km) Dinsdag opnieuw hinder door wind Verkeer rond Amsterdam vast door ongevallen

Trajectcontrole op A2 van start

Sinds maandag 23 juli is de trajectcontrole op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht een feit. Het systeem controleert 24 uur per dag de snelheid van passerende automobilisten. De maximumsnelheid is 100 kilometer per uur.

In eerste instantie wordt de trajectcontrole alleen uitgevoerd in zuidelijke richting, tussen het knooppunt Holendrecht en Maarssen. Dat gaat over een afstand van 15,4 kilometer. In de andere rijrichting wordt de weggebruiker in de loop van dit jaar gecontroleerd. De trajectcontrole wordt met borden aangegeven.

Afgelopen week was er een hoop te doen over de maximumsnelheid op de A2, die in beide richtingen gezamenlijk maar liefst 10 rijstroken telt. Afgelopen vrijdag besloot minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu dat er, nadat er luchtkwaliteitsschermen zijn geplaatst bij Breukelen, tussen 19:00 uur en 06:00 uur over een stuk van de snelweg 130 kilometer per uur gereden mag worden.

Dat heeft voor de trajectcontrole voorlopig geen gevolgen. Pas als de schermen zijn geplaatst, wordt ook het systeem aangepast.

Foto: (c) BNR
Laatst gewijzigd: 30 juli 2012, 07:35
PM

Spitsverwachting

di 31 maart (Ochtend)
zware spits

Het stormachtige weer zal voor langere files zorgen. De wind haalt vooral uit tijdens buien en kan in de kustgebieden snelheden tot 100 kilometer per uur bereiken. Gevaarlijke rij omstandigheden dus voor vrachtverkeer en voertuigen met aanhanger.

Bij een zware spits wordt tot 350 km verwacht. Naast knelpuntfiles ook veel andere files.

di 31 maart (Avond)
reguliere spits

Vooral tijdens buien zijn flinke windvlagen mogelijk. De buien die geregeld vallen gaan soms gepaard met onweer en hagel. Ideale ingredienten voor een drukkere spits dus.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.