5 meldingen (geen file) A58 in beide richtingen dicht na ongevallen door mist KNMI: ook komende dagen kans op dichte mist Ongeluk met twee vrachtwagens op A2 5 meldingen (geen file) Instructie vernieuwde VID app Download de vernieuwde VID app

Technische problemen Leidsche Rijntunnel A2

Door technische problemen in de Leidsche Rijntunnel is er dinsdagochtend forse vertraging ontstaan op de A2 bij Utrecht. In zuidelijke richting was de linkertunnelbuis bijna de hele ochtendspits afgesloten. Er ontstonden lange files op zowel de hoofd- als de parallelrijbaan. Op het drukste moment doemde er vanaf Vinkeveen remlichten op.

De signalering in de linkertunnelbuis kon niet bediend worden, waardoor Rijkswaterstaat de veiligheid niet kon waarborgen. Weggebruikers vanuit de regio Amsterdam deden er lange tijd goed aan om via Hilversum naar Utrecht te rijden. Vanaf het knooppunt Holendrecht kon er via de A9, de A1 en de A27 gereden worden (volg: Amersfoort).

Vanwege het omrijdende verkeer werd het wel wat drukker op de A1 richting Amersfoort en de A27 vanuit Almere naar Utrecht. Er was sprake van filevorming bij Hotel de Witte Bergen (A1) en tussen het knooppunt Eemnes en de afrit Bilthoven (A27). In verschillende korte files liep de vertraging op tot ongeveer een kwartier. Dit was echter kinderspel met de drie kwartier vertraging die de deels afgesloten Leidsche Rijntunnel met zich meebracht.

Toen de tunnel weer open ging, namen de files vlot af.
Laatst gewijzigd: 18 juli 2012, 07:30
RV

Spitsverwachting

wo 17 september (Ochtend)
lichte spits

Ook vandaag moeten we volgens het KNMI rekening met dichte mist, met minder dan 50 meter zicht. De spits zal zoals gewoonlijk met uitzondering van calamiteiten rustig verlopen.

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.

wo 17 september (Avond)
reguliere spits

Een normaal spitsbeeld verwachten we. De meeste drukte zal rond 17:40 uur merkbaar zijn.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.