1 melding (geen file) Het Paasweekend is in aantocht Doenkade in beide richtingen dicht door ongeval Onderhoudswerkzaamheden N57 in maart en april 1 melding (geen file) Fileleed richting Utrecht door ongeval A27 N271 tot eind november dicht

Technische problemen Leidsche Rijntunnel A2

Door technische problemen in de Leidsche Rijntunnel is er dinsdagochtend forse vertraging ontstaan op de A2 bij Utrecht. In zuidelijke richting was de linkertunnelbuis bijna de hele ochtendspits afgesloten. Er ontstonden lange files op zowel de hoofd- als de parallelrijbaan. Op het drukste moment doemde er vanaf Vinkeveen remlichten op.

De signalering in de linkertunnelbuis kon niet bediend worden, waardoor Rijkswaterstaat de veiligheid niet kon waarborgen. Weggebruikers vanuit de regio Amsterdam deden er lange tijd goed aan om via Hilversum naar Utrecht te rijden. Vanaf het knooppunt Holendrecht kon er via de A9, de A1 en de A27 gereden worden (volg: Amersfoort).

Vanwege het omrijdende verkeer werd het wel wat drukker op de A1 richting Amersfoort en de A27 vanuit Almere naar Utrecht. Er was sprake van filevorming bij Hotel de Witte Bergen (A1) en tussen het knooppunt Eemnes en de afrit Bilthoven (A27). In verschillende korte files liep de vertraging op tot ongeveer een kwartier. Dit was echter kinderspel met de drie kwartier vertraging die de deels afgesloten Leidsche Rijntunnel met zich meebracht.

Toen de tunnel weer open ging, namen de files vlot af.

Laatst gewijzigd: 18 juli 2012, 07:30
RV

Spitsverwachting

ma 30 maart (Avond)
lichte spits

Het waait nog flink, met name aan de kust. Mogelijk is de wind aan zee tijdelijk stormachtig. Gevaarlijke rij omstandigheden voor vrachtverkeer en voertuigen met aanhanger in het westen van het land dus. De avondspits zal iets drukker zijn door de kans op regen.

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.

di 31 maart (Ochtend)
reguliere spits

Regen en een stevige wind kan voor langere files zorgen. De kustregio kan zware windstoten tot 100 kilometer per uur verwachten. Gevaarlijke rij omstandigheden dus voor vrachtverkeer en voertuigen met aanhanger.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.