5 meldingen, waarvan 3 files (16 km) Code geel door onweer N310 afgesloten vanwege natuurbrand Paardentrailer op z'n kant op A28 5 meldingen, waarvan 3 files (16 km) Wilde zwijnen blokkeren rijbaan A1 bij Stroe Ongeval met meerdere voertuigen op A12

Technische problemen Leidsche Rijntunnel A2

17 juli 2012, 07:30
Door technische problemen in de Leidsche Rijntunnel is er dinsdagochtend forse vertraging ontstaan op de A2 bij Utrecht. In zuidelijke richting was de linkertunnelbuis bijna de hele ochtendspits afgesloten. Er ontstonden lange files op zowel de hoofd- als de parallelrijbaan. Op het drukste moment doemde er vanaf Vinkeveen remlichten op.

De signalering in de linkertunnelbuis kon niet bediend worden, waardoor Rijkswaterstaat de veiligheid niet kon waarborgen. Weggebruikers vanuit de regio Amsterdam deden er lange tijd goed aan om via Hilversum naar Utrecht te rijden. Vanaf het knooppunt Holendrecht kon er via de A9, de A1 en de A27 gereden worden (volg: Amersfoort).

Vanwege het omrijdende verkeer werd het wel wat drukker op de A1 richting Amersfoort en de A27 vanuit Almere naar Utrecht. Er was sprake van filevorming bij Hotel de Witte Bergen (A1) en tussen het knooppunt Eemnes en de afrit Bilthoven (A27). In verschillende korte files liep de vertraging op tot ongeveer een kwartier. Dit was echter kinderspel met de drie kwartier vertraging die de deels afgesloten Leidsche Rijntunnel met zich meebracht.

Toen de tunnel weer open ging, namen de files vlot af.
Laatst gewijzigd: 18 juli 2012, 07:30
RV

Spitsverwachting

ma 21 april (Avond)
(vrijwel) geen spits

In verband met tweede paasdag is geen sprake van een avondpits.

Bij (vrijwel) geen spits wordt tot 75 km verwacht. Enkele files op de zwaarste knelpunten.

di 22 april (Ochtend)
reguliere spits

De paasdagen zijn weer achter de rug en dat betekent dat we weer een normale spits verwachten. De meeste drukte verwachten we rond 08:30 uur.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.