3 meldingen (geen file) Terugblik 2 maart 2005: extreme sneeuwval legt verkeer lam Vrachtwagen met pech op A2 Vrachtwagen in greppel langs A67 3 meldingen (geen file) Auto om lichtmast gevouwen op knooppunt Holendrecht Veel vertraging door ongeval A1

A16 langdurig afgesloten na vrachtwagenongeval

Verkeer rond Breda heeft maandagochtend tot 10:00 uur geen gebruik kunnen maken van de A16. Vanaf 04:15 uur was de rijbaan richting Rotterdam afgesloten. Een vrachtwagen botste in volle vaart tegen een portaal met verkeerssignalering tussen de knooppunten Princeville en Zonzeel. De schade aan het portaal viel gelukkig mee. Zodoende hoefde dit niet direct gerepareerd te worden. Wel was een reparatie aan de vangrail noodzakelijk. Daarom werd de rechterrijstrook nog enige tijd daarna afgesloten.

Maandagmorgen vroeg ging het volkomen mis op de A16. Het KLPD vermoedt dat de chauffeur van de Franse vrachtwagen in slaap gevallen is en daardoor van de weg raakte. De ravage was enorm. De lading van de truck, grote hooibalen, lagen verspreid over de weg en in de berm en van de cabine van de truck was weinig meer over. Verschillende hulpverleners, ondersteund door onder meer een traumahelikopter, waren ter plaatse om de beknelde chauffeur de bevrijden. Dit lukte rond 05:30 uur, waarna hij werd overgebracht naar een ziekenhuis.

Daarna kon begonnen worden met het opruimen van de puinhoop. Bovendien moest gecontroleerd worden of het portaal, waar de vrachtwagen bovenop geklapt was, nog wel stabiel genoeg was. Gelukkig bleek dit het geval en kan het verkeer er veilig onder door rijden. Ten tijde van de afwikkeling bleef de rijbaan helemaal afgesloten tussen de knooppunten Princeville en Zonzeel.

Zoals verwacht bleven vanwege de vakantieperiode grote problemen rond Breda uit. Zelfs op de omleidingsroute, via de oostkant van Breda, op de A27 richting Utrecht, ontstond geen file. Bovendien werd het verkeer in België ter hoogte van Antwerpen al geadviseerd via Bergen op Zoom de Nederlandse grens te passeren.

Laatst gewijzigd: 16 juli 2012, 17:08
pp

Spitsverwachting

di 3 maart (Ochtend)
reguliere spits

Er vallen geregeld buien die vergezeld kunnen gaan van hagel of een klap onweer. We verwachten daarom een drukke spits. De piek van de spits verwachten rond 08.30 uur te bereiken.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.

di 3 maart (Avond)
reguliere spits

De buiigheid neemt af. We verwachten dat de avondspits vrij normaal zal verlopen met rond 17.45 uur niet meer dan 180 kilometer file op de snelwegen.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.