16 meldingen, waarvan 4 files (24 km) A27 bij Hooipolder tot 11.30 dicht Lange file A5 door verloren container Woensdag onstuimig maar veel minder hinder 16 meldingen, waarvan 4 files (24 km) Vlagerige wind nekte vrachtwagens Politieonderzoek A2 door aanrijding met persoon bij Abcoude

Ongevallen regen A2

Vrijdagmiddag ging het in het zuiden van het land mis op de A2 van Eindhoven naar Maastricht. Tot aan bijna het einde van de avondspits regende het ongevallen op en rond het knooppunt Kerensheide. Verkeer richting Keulen kon daarom de hele middag beter vanaf het knooppunt Leenderheide via Venlo rijden over de A67 en de A61 in Duitsland.

De ellende begon om 14:25 uur. Bij het knooppunt Kerensheide op de A2 gebeurde een ongeval waardoor de hoofdrijbaan voor een half uur moest worden afgesloten. Het ongeval was nog maar net van de baan, toen rond 15:50 uur een vrachtwagen en een personenauto tegen elkaar aanreden. Twee rijstroken werden afgesloten, na een kwartier was alleen de linkerrijstrook nog niet te gebruiken. Weggebruikers stonden op dat moment in 6 kilometer stilstaand verkeer vanaf Born tot aan het knooppunt Kerensheide.

In de file die op de A2 richting het zuiden ontstaan was door de ongevallen, viel ook nog eens een auto stil bij Urmond waardoor er wederom een rijstrook moest worden afgesloten. Maar nadat deze auto zijn weg kon vervolgen botsten er gelijk weer een auto en een vrachtwagen tegen elkaar, met het gevolg dat in plaats van de linkerrijstrook, de rechterrijstrook werd afgesloten.

Als klap op de vuurpijl botsten er rond 17:30 uur nog eens vier auto’s tegen elkaar aan bij Urmond op de A2. Richting het zuiden werden voor een half uur wederom twee rijstroken afgesloten. Uiteindelijk hadden weggebruikers vanaf Born tot aan Urmond ongeveer 25 minuten vertraging.

Laatst gewijzigd: 5 maart 2012, 06:42
wd

Spitsverwachting

wo 1 april (Avond)
reguliere spits

Regen en flinke wind kan er voor zorgen dat het drukker wordt dan op een normale woensdag.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.

do 2 april (Ochtend)
reguliere spits

We verwachten een gebruikelijk verkeersbeeld. Er staat wat minder wind dan op de voorgaande dagen. Er kan een enkele bui vallen, maar de weersomstandigheden zullen in ieder geval niet voor extra problemen zorgen op de weg.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.