6 meldingen, waarvan 4 files (9 km) Traumahelikopter geland bij aanrijding op A28 A15 dicht na diverse ongevallen Uitgebreide paasprognose 2014 6 meldingen, waarvan 4 files (9 km) Verkeershinder tijdens paasweekend Alle rijstroken A20 dicht na ongeval bij Maassluis

Ongevallen regen A2

2 maart 2012, 18:49
Vrijdagmiddag ging het in het zuiden van het land mis op de A2 van Eindhoven naar Maastricht. Tot aan bijna het einde van de avondspits regende het ongevallen op en rond het knooppunt Kerensheide. Verkeer richting Keulen kon daarom de hele middag beter vanaf het knooppunt Leenderheide via Venlo rijden over de A67 en de A61 in Duitsland.

De ellende begon om 14:25 uur. Bij het knooppunt Kerensheide op de A2 gebeurde een ongeval waardoor de hoofdrijbaan voor een half uur moest worden afgesloten. Het ongeval was nog maar net van de baan, toen rond 15:50 uur een vrachtwagen en een personenauto tegen elkaar aanreden. Twee rijstroken werden afgesloten, na een kwartier was alleen de linkerrijstrook nog niet te gebruiken. Weggebruikers stonden op dat moment in 6 kilometer stilstaand verkeer vanaf Born tot aan het knooppunt Kerensheide.

In de file die op de A2 richting het zuiden ontstaan was door de ongevallen, viel ook nog eens een auto stil bij Urmond waardoor er wederom een rijstrook moest worden afgesloten. Maar nadat deze auto zijn weg kon vervolgen botsten er gelijk weer een auto en een vrachtwagen tegen elkaar, met het gevolg dat in plaats van de linkerrijstrook, de rechterrijstrook werd afgesloten.

Als klap op de vuurpijl botsten er rond 17:30 uur nog eens vier auto’s tegen elkaar aan bij Urmond op de A2. Richting het zuiden werden voor een half uur wederom twee rijstroken afgesloten. Uiteindelijk hadden weggebruikers vanaf Born tot aan Urmond ongeveer 25 minuten vertraging.
Laatst gewijzigd: 5 maart 2012, 06:42
wd

Spitsverwachting

wo 16 april (Ochtend)
lichte spits

Tijdens de vroege ochtend zou het lokaal plaatselijk glad kunnen zijn. Er kan mist voorkomen wat door de lage nachttemperatuur kan aanvriezen. Overdag ziet het weer er vriendelijk uit. De spits zal, zoals vaak het geval is, rustig verlopen.

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.

wo 16 april (Avond)
reguliere spits

Met nog geen 200 kilometer file en mooi weer verwachten we een normaal verloop van de spits.

Bij een reguliere spits wordt tot 225 km verwacht. Alle knelpunten hebben files.