1 melding (geen file) N201 lange tijd dicht N201 langdurig dicht Afsluiting A12 richting Utrecht bij Zoetermeer 1 melding (geen file) Drukte door regen en ongelukken Spoedtransport zorgt voor lange file

Afgelopen weekend weinig hinder op A2 bij Utrecht

In het weekend van 24 - 27 februari hebben weggebruikers hinder ondervonden op de A2 van Amsterdam naar Den Bosch. Ter hoogte van Utrecht werd de hoofdrijbaan aangesloten op de hoofdbuis van de Leidsche Rijntunnel. Vanwege de werkzaamheden is de hoofdrijbaan van de A2 vanaf vrijdagavond 24 februari 21:00 uur tot en met maandagochtend 27 februari 05:00 uur afgesloten geweest. Doorgaand verkeer werd over de parallelrijbaan geleid.

In verband met (grote) evenementen in Amsterdam en Utrecht en de start van de voorjaarsvakantie voor het noorden van het land, werd extra hinder verwacht. In de RAI in Amsterdam vonden de Negenmaandenbeurs en de Huishoudbeurs plaats. En in de Jaarbeurs in Utrecht kwamen motorrijders aan hun trekken op de Motorbeurs.

De VerkeersInformatieDienst raadde doorgaand verkeer vanuit Amsterdam aan om via de A9, de A1 en de A27 in zuidelijke richting te rijden. Weggebruikers die er toch voor kozen om van de A2 gebruik te maken moesten rekening houden met een extra reistijd van een half uur. Het verkeer richting Amsterdam had weinig tot geen hinder.

De werkzaamheden aan de Leidsche Rijntunnel stonden aanvankelijk gepland voor het afgelopen weekend. Vanwege de vorstperiode werd echter in de eerste week van februari al besloten om deze te verplaatsen naar het weekend van 25 en 26 februari. Rijkswaterstaat hoopt medio 2012 de Leidsche Rijntunnel in beide richtingen operationeel te hebben. Om dat voor elkaar te krijgen staan er nog werkzaamheden gepland tijdens weekenden in april en juni.

De waarschuwingen zijn door de automobilisten niet in de wind geslagen en mede daarom leverden de afsluitingen zaterdag weinig vertraging op. Rond het middag uur stond er tussen Breukelen en Maarssen een file van 2 kilometer, met maximaal 10 minuten vertraging.

Foto: (c) VID
Foto: (c) VID
Laatst gewijzigd: 5 maart 2012, 06:41
FB

Spitsverwachting

vr 27 februari (Ochtend)
(vrijwel) geen spits

Aan het begin van de ochtend is het veelal bewolkt, maar later komt geregeld de zon tevoorschijn. Mede door de voorjaarsvakantie verwachten we nog minder verkeer op de weg dan gebruikelijk op vrijdag. Rond Amsterdam kan er op de A10 bij de afrit naar de RAI wel geregeld wat file staan door de Huishoudbeurs en de negenmaanden beurs.

Bij (vrijwel) geen spits wordt tot 75 km verwacht. Enkele files op de zwaarste knelpunten.

vr 27 februari (Avond)
lichte spits

Voor de regio noord en midden is de vakantie bijna voorbij. De avondspits kan daardoor wat drukker verlopen dan gewoonlijk. Extreme drukte verwachten we overigens niet.

Bij een lichte spits wordt tot 150 km verwacht. De normale knelpunten hebben files.